RAINBOW* Ring met Peridot

* ONE OF A KIND!

Standaard levertijd

1-3 werkdagen (indien op voorraad)

€ 65,00
Prijs per stuk

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen

Bij deze ring is het bovenste laagje zilver gesmolten (reticuleren), waardoor er een grillig patroon ontstaat. De band van de ring heeft hierdoor een organische vorm. De Peridot is facetgeslepen en is gezet in een zilveren  zetkastje dat aan de zijkant van de band is gesoldeerd. De ring kun je alleen dragen, maar je kunt er ook voor kiezen om het te combineren met de gereticuleerde stapelring die hier speciaal voor gemaakt is (zie opies).

  • zilver, ca. 2.5 x 1.5 mm (925)
  • Peridot | 2 mm
  • maat: 17.5 mm 

  Niet één ring is exact hetzelfde vanwege deze manier van werken. Elke ring is uniek.

_________
PERIDOT
Peridot is het mineraal Olivijn en is er in diverse tinten groen, variërend van licht geelgroen tot donker olijfgroen. Het dankt zijn groene kleur aan het vrij hoge ijzergehalte (10/15%). Vele jaren geleden ontdekte men tussen het zwartgrijze zand van de vulkanische stranden op Hawaii superkleine groene kristalletjes. De Hawaiianen geloofden dat het tranen waren, achtergelaten door Pele, de godin van de vulkanen. Volgens de overlevering gloeiden Peridots als een licht, zelfs als de duisternis inviel. De legende gaat dat mijnwerkers 's nachts op zoek gingen naar deze steen, de vindplaats markeerden en in het licht van de dag terugkeerden om de stenen te delven. Waarschijnlijk is deze legendarische delfmethode de reden waarom Peridot soms ook wel de 'evening emerald' (avondsmaragd) wordt genoemd.
_________

TER INFORMATIE
Elk sieraad is handgemaakt en heeft daardoor unieke eigenschappen.
Producten met natuurlijke stenen kunnen iets afwijken qua kleur/uiterlijk vanwege de natuurlijke uitstraling van de stenen zelf.

ONDERHOUD SIERADEN

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.