BIRD NEST* Draadring met pareltjes

Zilveren draadring met parels

Standaard levertijd

1-3 werkdagen (indien op voorraad)

€ 145,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Deze ring bestaat uit zilverdraad dat op een speelse wijze rond is gedraaid en gesoldeerd. Op de ring zijn zilveren kuipjes gesoldeerd waarin kleine ivoorkleurige zoetwaterpareltjes blinken.

Details:

  • zilver | 925
  • zoetwaterpareltjes, ivoor | 4 mm
  • breedte ring: 10 mm
  • maat: 17.5 mm (bij bestelling je ringmaat vermelden!)

♡♡  Ook leuk als middelvingerring!

Meer draadringen

_________

ZOETWATERPARELS
Deze parels komen uit mosselen die gekweekt worden in meren. Zoetwaterparels ontstaan door een weefselimplantaat (=een stukje epitheelweefsel dat uit de vlezige mantel van een mossel wordt gehaald) afkomstig van een andere mossel. Deze epitheelcellen produceren paarlemoer. De mantel van de mossel wordt ingekerfd, waarin het stukje epitheelweefsel wordt aangebracht. De mossel begint dit vreemde stukje weefsel in te kapselen. Als het inkapselen klaar is, zit het weefsel in een soort zakje, het zogenaamde parelzakje. Dit parelzakje maakt om en om een laagje conchioline (soort brandzalf dat werkt als soort metselspecie voor de laagjes aragoniet) en een laagje aragoniet (kristalvorm van calciumcarbonaat). Zo ontstaat de parel. Tijdens het inkapselen verteert het oorspronkelijke stukje epitheelweefsel meestal, vandaar de naam 'kernloze' zoetwaterparels.
_________

TER INFORMATIE
Elk sieraad is handgemaakt en heeft daardoor unieke eigenschappen.
Producten met natuurlijke stenen kunnen iets afwijken qua kleur/uiterlijk vanwege de natuurlijke uitstraling van de stenen zelf.


ONDERHOUD SIERADEN

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.