Ring met Regenboogmaansteen en Robijn

Prachtige draadring met Regenboogmaansteen en Robijn

Standaard levertijd

1-3 werkdagen (indien op voorraad)

€ 0,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

In opdracht gemaakt voor Willy
Uitgangspunt voor dit ontwerp was de draadring met Mother of Pearl en Granaat.
Prachtige zware draadring, waarbij het zilverdraad op een speelse wijze is gewikkeld en gesoldeerd. In de ovalen zetkast is een regenboogmaansteen gezet en in het gekartelde zetkastje een Robijn. Op verzoek loopt de ring aan de achterkant iets minder breed af.

Materiaal
Zilverdraad | 0.8 mm (925); Regenboogmaansteen | 6 x 8 mm; Robijn | 4 mm

Maat
17


Regenboogmaansteen
Maansteen is een veldspaat met een parelmoer- of glasglans. De meest voorkomende Maansteen bestaat uit het mineraal Orhoklaas en heet zo vanwege de glans, die wordt veroorzaakt door breking (diffractie) van het licht in een microstructuur die bestaat uit zeer dunne laagjes veldspaat. 
Maansteen wordt al sinds de Oudheid als edelsteen verwerkt. De Romeinen bewonderden de edelsteen omdat zij geloofden dat deze bestond uit gestolde manestralen. Zowel de Grieken als de Romeinen associeerden Maansteen met hun maangoden/ en -godinnen.


Robijn
Robijn is afgeleid van het Latijnse 'ruber' (rood) en is een rode edelsteen, een variëteit van het mineraal Korund. De kleur wordt vooral door chroom veroorzaakt. Hardheid: 9
Robijn was al bekend in de Oudheid. De steen werd gevonden in groeven in Birma en kwam via handelswegen naar de hoven en tempels van de oude Egyptenaren en Grieken. Men kende aan Robijnen magische krachten toe. Het werd beschouwd als de levenssteen, die het hart versterkte en de kracht teruggaf. 

_________

Ter informatie
Elk sieraad is handgemaakt en heeft daardoor unieke eigenschappen. Producten met natuurlijke stenen kunnen iets verschillen qua kleur of uiterlijk vanwege de natuurlijke uitstraling van de steen zelf.


Onderhoud sieraden
 

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.