COSMOS* Ring met parel

Zilveren parelring

Standaard levertijd

1-3 werkdagen (indien op voorraad)

€ 69,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

De parel op deze ring is asymmetrisch gesoldeerd, waardoor het een speels effect krijgt. Je kunt de ring daardoor ook heel goed combineren met andere ringen, waardoor de parel een beetje over de andere ring heenvalt. 

Op de laatste foto is de parelring gecombineerd met de ring met Labradoriet om een beeld te geven hoe het staat samen met andere ringen.

  • zilver, halfronddraad: 2.5 x 1.5 mm | 925
  • zoetwaterparel, bouton | 7 mm
  • afwerking: gematteerd
  • maat: 17
  Draag de ring alleen of combineer het met één van je eigen ringen voor een bijzonder effect!

_________
ZOETWATERPARELS
Deze parels komen uit mosselen die gekweekt worden in meren. Zoetwaterparels ontstaan door een weefselimplantaat (=een stukje epitheelweefsel dat uit de vlezige mantel van een mossel wordt gehaald) afkomstig van een andere mossel. Deze epitheelcellen produceren paarlemoer. De mantel van de mossel wordt ingekerfd, waarin het stukje epitheelweefsel wordt aangebracht. De mossel begint dit vreemde stukje weefsel in te kapselen. Als het inkapselen klaar is, zit het weefsel in een soort zakje, het zogenaamde parelzakje. Dit parelzakje maakt om en om een laagje conchioline (soort brandzalf dat werkt als soort metselspecie voor de laagjes aragoniet) en een laagje aragoniet (kristalvorm van calciumcarbonaat). Zo ontstaat de parel. Tijdens het inkapselen verteert het oorspronkelijke stukje epitheelweefsel meestal, vandaar de naam 'kernloze' zoetwaterparels.

_________

TER INFORMATIE
Elk sieraad is handgemaakt en heeft daardoor unieke eigenschappen.
Producten met natuurlijke stenen kunnen iets afwijken qua kleur/uiterlijk vanwege de natuurlijke uitstraling van de stenen zelf.

ONDERHOUD SIERADEN
 

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.