RAINBOW* Ring met Carneool & granules

Ook leuk als stapelring!

Standaard levertijd

1-3 werkdagen (indien op voorraad)

€ 60,00
Prijs per stuk

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen

Zilveren ring met een prachtige roosgeslepen Carneool gezet in een zilveren zetkastje. Als versiering zijn granules gebruikt. Deze zilveren bolletjes worden één voor één met de hand gemaakt uit kleine stukjes zilver. Er is een ring met 3 granules en één met 7 granules in totaal (zie opties).

  • scheen: 2.5 x 1.5 mm, zilver | 925 
  • Carneool | 5 mm
  • afwerking: hoogglans
  • maat: 18 (bij je bestelling je ringmaat vermelden!)
  Draag de ring alleen of als stapelring en maak je eigen combinatie!
_________
CARNEOOL
Carneool is een oranje- tot bruinrode, doorschijnende tot ondoorzichtige Chalcedoonsoort en behoort tot de kwartsen. De rode kleur wordt veroorzaakt doordat zich ijzer in kleine onzuiverheden in het mineraal bevindt. Door verhitting kan de kleur verdiepen. De naam komt van het Latijnse 'carnis', dat 'vlees' betekent. De oude Nederlandse naam is 'Kornalijn'.

GRANULES
Granulatie is een oude decoratietechniek (edelsmeedkunst) die ontstond rond 2500 voor Christus. Deze techniek werd geperfectioneerd door de Etrusken (600-480 v. Chr.). De techniek bestaat uit het maken van kleine gouden bolletjes (granules) die op een metalen ondergrond bevestigd worden. Het is een gecompliceerde techniek: de temperatuur moet zo zijn dat de bolletjes wel op de ondergrond vastsmelten maar niet samensmelten. Dit gebeurt d.m.v. 'eutectisch solderen', waarbij de edelmetalen worden verbonden zonder soldeer.

_________

 

TER INFORMATIE
Elk sieraad is handgemaakt en heeft daardoor unieke eigenschappen.
Producten met natuurlijke stenen kunnen iets afwijken qua kleur/uiterlijk vanwege de natuurlijke uitstraling van de stenen zelf.

ONDERHOUD SIERADEN
 

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.