JAIPUR* Ring met blauwe saffier

* ONE OF A KIND!

Standaard levertijd

1-3 werkdagen (indien op voorraad)

€ 125,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Deze prachtige roosgeslepen blauwe saffier* heeft een mooie diepblauwe kleur en is gezet in een handgemaakte zilveren zetkast op halfrond zilverdraad. De zetkast is in de lengte gesoldeerd op een zilveren plaatje, dat zo gevijld is zodat er nog een randje rondom de steen te zien is.

*  De blauwe saffier is behandeld om de kleur te optimaliseren en is afkomstig uit Afrika. 

  • zilverdraad, halfrond: 2.5 x 1.5 mm (925)
  • roosgeslepen blauwe saffier (behandeld, glass filled) | ca. 9 x 11 mm 
  • afwerking: hoogglans
  • maat: 18

  Dit is een 'one-of-a-kind' ring. Uniek, omdat elke steen op een andere manier is geslepen.

_________

BLAUWE SAFFIER
Saffier is een kostbare edelsteen. Het is een tranparant Korund. Blauwe stenen van goede kwaliteit worden vaak geclassificeerd als een van de meest waardevolle stenen. De blauwe kleur is het gevolg van 'vervuilende' ijzerpartikels die aanwezig zijn in het Korund.   Vroeger werden alle blauwe stenen 'saffier' genoemd. Pas in het begin van de 19de eeuw werden ze samen met robijnen als zelfstandige edelstenen binnen de Korundgroep beschouwd. 

* Een saffier zou zijn eigenaar kracht, eer en onsterfelijkheid verlenen. Hij was het symbool voor rijkdom en voorkwam tweespalt en smart. 

_________

TER INFORMATIE
Elk sieraad is handgemaakt en heeft daardoor unieke eigenschappen. Producten met natuurlijke stenen kunnen iets afwijken qua kleur/uiterlijk vanwege de natuurlijke uitstraling van de stenen zelf.

ONDERHOUD SIERADEN

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.