COSMOS* Ring met Opaal & Moissaniet

Ring met Opaal & Moissaniet

Standaard levertijd

1-3 werkdagen (indien op voorraad)

€ 68,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Een prachtige opaal is gezet in een zilveren kastje, omringd door een kring van zilveren bolletjes. Aan de zijkant is een Moissoniet gezet in een 'flush'-zetting. 

♡♡  Draag de ring alleen of in combinatie met andere ringen!

Details:

  • zilver, halfrond: 3 x 2 mm (925)
  • Opaal | 3 mm
  • Moissaniet | 1.5 mm
  • afwerking: hoogglans
  • maat: 18.5 mm (bij je bestellng je ringmaat vermelden!)

_________

OPAAL
Een Opaal kan kleurloos, wit, zwart, roze, oranje en sterk iriserend zijn. De steen is doorzichtig tot doorschijnend en heeft een glas- tot harsachtige glans. Er bestaan verschillende soorten vaak afhankelijk van kleur, bijvoorbeeld: hyaliet (kleurloos), cacholong (wit), vuuropaal (oranje met parelmoerglans), edelopaal (sterk iriserend), Andes opaal, gyrasol opaal en chrysopaal. Dendriet opaal heeft insluitsels en wordt ook wel merliniet genoemd. Opaliet of opaline is synthetische opaal.

MOISSANIET
Een zeldzaam mineraal ontdekt door de Franse chemicus Henri Mossain in 1893. Hij ontdekte het toen hij een stukje meteoor onderzocht. Eerst dacht hij dat het diamant was, maar later identificeerde hij het als siliciumcarbide. In natuurlijke vorm is het heel zeldzaam. De Moissaniet van vandaag komt dan ook uit het laboratorium. Het geeft de illusie van een diamant en is bijna even hard (9.5 schaal van Mohs). Het voordeel is dat het veel vriendelijker in prijs is dan diamant.   
_________

TER INFORMATIE
Elk sieraad is handgemaakt en heeft daardoor unieke eigenschappen.
Producten met natuurlijke stenen kunnen iets afwijken qua kleur/uiterlijk vanwege de natuurlijke uitstraling van de stenen zelf.


ONDERHOUD SIERADEN

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.