COSMOS* Ring met Mother of Pearl, blauwe Topaas & granules

Zilveren ring met Topaas, Mother of Pearl & granules

Standaard levertijd

1-3 werkdagen (indien op voorraad)

€ 185,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Deze prachtige zilveren ring bevat een mooie Mother of Pearl gezet in een zilveren ovalen zetkast en een blauwe Topaas. De zetkastjes zijn versierd met granules in diverse maten voor een speels effect.

  Bijzondere ring! 

Details:

  • zilver: 1 mm | 925
  • blauwe Topaas | 3 mm
  • granules, zilver |925 
  • afwerking: 'iced'-effect
  • maat: 18 (bij bestelling je ringmaat vermelden!)

_________
MOTHER OF PEARL 
De MOP bevindt zich net als parels aan de binnenzijde van zeeschelpen; het ziet er fragiel uit maar het is juist erg sterk en stevig en dus uitermate geschikt voor ringen.

TOPAAS
Pure Topaas is transparant of kleurloos met een glasachtige glans, maar door verontreinigingen kan het in vele kleuren voorkomen (wijnrood, strogeel, wit, grijs, groen, blauw of oranje). Door geelbruine Topaas te verhitten verandert deze in een roze of rode kleur. Door Topaas bloot te stellen aan straling wordt een blauwe kleur verkregen. In vele culturen werd het gezien als de steen van Jupiter.


GRANULES
Granulatie is een oude decoratietechniek (edelsmeedkunst) die ontstond rond 2500 voor Christus. Deze techniek werd geperfectioneerd door de Etrusken (600-480 v. Chr.). De techniek bestaat uit het maken van kleine gouden bolletjes (granules) die op een metalen ondergrond bevestigd worden. Het is een gecompliceerde techniek: de temperatuur moet zo zijn dat de bolletjes wel op de ondergrond vastsmelten maar niet samensmelten. Dit gebeurt d.m.v. 'eutectisch solderen', waarbij de edelmetalen worden verbonden zonder soldeer.

_________

TER INFORMATIE
Elk sieraad is handgemaakt en heeft daardoor unieke eigenschappen.
Producten met natuurlijke stenen kunnen iets afwijken qua kleur/uiterlijk vanwege de natuurlijke uitstraling van de stenen zelf.


ONDERHOUD SIERADEN

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.