JAIPUR* Ring met Chalcedoon, parel & koraal

Kleurrijke ring!

Standaard levertijd

1-3 werkdagen (indien op voorraad)

€ 110,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Een ring met prachtige edelstenen! In de zetkastjes van deze ring zijn drie kleurrijke stenen gecombineerd: Chalcedoon, bloedkoraal en een zwarte zoetwaterparel op een band van zilver halfronddraad. De ring heeft een gematteerde afwerking en een hamerslageffect. 

  • zilver, 3 x 2 mm (925)
  • Chalcedoon | 7 mm
  • bloedkoraal | 5 mm 
  • zwarte zoetwaterparel | 4 mm
  • afwerking: hamerslag + gematteerd
  • maat: 17.8 mm
  Draag deze ring alleen of combineer het met je eigen favoriete ringen! 

_________
CHALCEDOON
Chalcedoon is een variëteit van het mineraal kwarts. De kleur is bijna wit tot lichtblauw of duifblauw, vaak met strepen. De steen wordt ook gevonden in de kleuren appelgroen (Chrysopraas), roze, rood (Carneool), bruin (Sarder) en koperkleur.  
In de Oudheid werden er beeldjes van weergoden gesneden uit Chalcedoon.

BLOEDKORAAL
Bloedkoraal komt voor in diep water met een rotsachtige bodem zoals op onderzeese bergen, onder richels en in en rond grotten, waar vaak sterke stromingen zijn. In het Romeinse Keizerrijk geloofde men dat Bloedkoraal de magische eigenschap had om het boze oog te kunnen afwenden. Ook dachten zij dat het geneeskrachtig was. Een snoer bloedkoralen werd om de hals van een kind gehangen ter bescherming tegen kwade invloeden.

ZOETWATERPARELS
Deze parels komen uit mosselen die gekweekt worden in meren. Zoetwaterparels ontstaan door een weefselimplantaat (=een stukje epitheelweefsel dat uit de vlezige mantel van een mossel wordt gehaald) afkomstig van een andere mossel. Deze epitheelcellen produceren paarlemoer. De mantel van de mossel wordt ingekerfd, waarin het stukje epitheelweefsel wordt aangebracht. De mossel begint dit vreemde stukje weefsel in te kapselen. Als het inkapselen klaar is, zit het weefsel in een soort zakje, het zogenaamde parelzakje. Dit parelzakje maakt om en om een laagje conchioline (soort brandzalf dat werkt als soort metselspecie voor de laagjes aragoniet) en een laagje aragoniet (kristalvorm van calciumcarbonaat). Zo ontstaat de parel. Tijdens het inkapselen verteert het oorspronkelijke stukje epitheelweefsel meestal, vandaar de naam 'kernloze' zoetwaterparels.

_________

TER INFORMATIE
Elk sieraad is handgemaakt en heeft daardoor unieke eigenschappen. Producten met natuurlijke stenen kunnen iets afwijken qua kleur/uiterlijk vanwege de natuurlijke uitstraling van de stenen zelf.

ONDERHOUD SIERADEN
 

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.