JAIPUR* Ring met Carneool, Opaal & blaadjes

Ring met Carneool en Melkopaal

Standaard levertijd

1-3 werkdagen (indien op voorraad)

€ 99,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Deze prachtige roosgeslepen Carneool heeft een mooie heldere, oranjerode kleur en is gezet in een zilveren zetkastje. Naast de Carneool is een melkopaaltje gezet in zilver en aan de andere kant is het versierd met 2 handgemaakte blaadjes van zilver.

♡♡  Bijzondere ring!

Details:
 

  • draad, rond: 3 x 1 mm, zilver (925)
  • roosgeslepen Carneeol, onbehandeld, India (AA) | 7 x 5 mm
  • Melkopaal | 3 mm
  • afwerking: gematteerd
  • maat: 17.5

_________
CARNEOOL
Carneool is een oranje- tot bruinrode, doorschijnende tot ondoorzichtige Chalcedoonsoort en behoort tot de kwartsen. De rode kleur wordt veroorzaakt doordat zich ijzer in kleine onzuiverheden in het mineraal bevindt. Door verhitting kan de kleur verdiepen. De naam komt van het Latijnse 'carnis', dat 'vlees' betekent. De oude Nederlandse naam is 'Kornalijn'.

OPAAL
Een Opaal kan kleurloos, wit, zwart, roze, oranje en sterk iriserend zijn. De steen is doorzichtig tot doorschijnend en heeft een glas- tot harsachtige glans. Er bestaan verschillende soorten vaak afhankelijk van kleur, bijvoorbeeld: hyaliet (kleurloos), cacholong (wit), vuuropaal (oranje met parelmoerglans), edelopaal (sterk iriserend), Andes opaal, gyrasol opaal en chrysopaal. Dendriet opaal heeft insluitsels en wordt ook wel merliniet genoemd. Opaliet of opaline is synthetische opaal.

_________

TER INFORMATIE
Elk sieraad is handgemaakt en heeft daardoor unieke eigenschappen.
Producten met natuurlijke stenen kunnen iets afwijken qua kleur/uiterlijk vanwege de natuurlijke uitstraling van de stenen zelf.


ONDERHOUD SIERADEN

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.