Parelcollier met Rozenkwarts hanger

Parelketting met Rozenkwarts hanger

Standaard levertijd

1-3 werkdagen (indien op voorraad)

€ 135,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Collier van een mooie kwaliteit zwarte pareltjes in een rijstvorm.
De hanger met de Rozenkwarts is gezet in een gekartelde zetkast. Als leuk accent, is op de achterkant van dit kastje een zilveren kraaltje gesoldeerd.
 
Het zilveren slot is versterkt (10 mm) en sluit aan een handgehamerde ring (10 mm).


♡♡ De kleur van de pareltjes vormt een mooi contrast met het poederroze van de hanger. 

Details:

  • zilver (925) 
  • zoetwaterparels, rijstvorm | 5 mm
  • Rozenkwarts | 30 mm
  • versterkt slot, zilver (925) | 10 mm 
  • lengte: 48 cm
_________
ZOETWATERPARELS
Deze parels komen uit mosselen die gekweekt worden in meren. Zoetwaterparels ontstaan door een weefselimplantaat (=een stukje epitheelweefsel dat uit de vlezige mantel van een mossel wordt gehaald) afkomstig van een andere mossel. Deze epitheelcellen produceren paarlemoer. De mantel van de mossel wordt ingekerfd, waarin het stukje epitheelweefsel wordt aangebracht. De mossel begint dit vreemde stukje weefsel in te kapselen. Als het inkapselen klaar is, zit het weefsel in een soort zakje, het zogenaamde parelzakje. Dit parelzakje maakt om en om een laagje conchioline (soort brandzalf dat werkt als soort metselspecie voor de laagjes aragoniet) en een laagje aragoniet (kristalvorm van calciumcarbonaat). Zo ontstaat de parel. Tijdens het inkapselen verteert het oorspronkelijke stukje epitheelweefsel meestal, vandaar de naam 'kernloze' zoetwaterparels.
 
ROZENKWARTS
Rozenkwarts, genoemd naar de roze kleur, varieert van donkerroze tot heel licht, doorschijnend roze en behoort tot de kwartsfamilie. Mangaan en heel dunne naaldjes ijzer en rutiel zorgen voor de kleur.
_________
 
TER INFORMATIE
Elk sieraad is handgemaakt en heeft daardoor unieke eigenschappen.
Producten met natuurlijke stenen kunnen iets afwijken qua kleur/uiterlijk vanwege de natuurlijke uitstraling van de stenen zelf.
 

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.