MAFESI JEWELS | EDELSMID

Mijn naam is Hendri van Witteloostuijn, edelsmid en sieradenontwerpster en ik ontwerp & maak mijn collectie met veel liefde en passie onder de naam Mafesi JewelsIk vind het belangrijk om mijn sieraden van begin tot eind zelf te maken op traditionele, ambachtelijke wijze met oog voor elk detail.

In een wereld waarin zoveel massaproductie is, geloof ik sterk in de waarde van persoonlijke, handgemaakte sieraden. Een sieraad in beperkte oplage maakt de drager uniek, waarbij hij/zij oog heeft voor het vakmanschap & het ontwerp en dit waardeert.

 
Ik houd van alle aspecten van het vak: van het ontwerpproces, het uitvoeren van mijn ideeën, het spelen met materialen, de keuze van  edelstenen, de fotografie van mijn werk, het bijhouden van mijn website en het contact met mijn klanten.  

INSPIRATIE

Mijn inspiratie vind ik in verre reizen, met name in Indonesië en de technieken die van generatie op generatie worden doorgegeven. Daarnaast ben ik gefascineerd door sieraden uit de 'Oudheid' en primitieve & 'tribal' sieraden. Ik zoek het in sieraden die net even anders zijn maar verlies daarbij de kwaliteit en het draagcomfort niet uit het oog. Vaak zoek ik het in de combinatie van sierlijke, vrouwelijke elementen tegenover stoere en brede vormen met een vleugje glamour. Ik werk graag met edelstenen en parels en ben altijd op zoek naar bijzondere exemplaren, veelal in het buitenland.
  

WAAROM GOUDSMID?
Als kind was ik al aan het verzamelen: stenen, schelpen, kralen, haaientanden, etc. Ik was altijd aan het zoeken en vond de mooiste 'schatten'. Ik voelde mij altijd al aangetrokken tot sieraden, maar het duurde toch nog wel even voordat ik bereikte waar ik nu ben.

Na school heb ik vele baantjes gehad en realiseerde mij dat het moeilijk was een baan te vinden waarin ik mijn passie vond. Tijdens vakanties reisde ik naar verre landen en bleef daar 4/5 weken; ik genoot van de bezoeken aan markten, bezienswaardigheden en de ontmoeting met mensen uit andere culturen met hun eigen tradities. Het gaf mij energie. Ik denk dat mijn liefde voor sieraden is begonnen toen ik naar India ging en daar mijn eerste edelsteen kocht in een lokaal winkeltje (een 'Black Star'). In Nepal lieten we deze steen zetten in een zilveren ring; ik zag wel dat de afwerking beter kon, maar ik was er heel blij mee. Een bijzondere herinnering!
  
Jaren gingen voorbij. Tijdens een vakantie in Curaçao stapte ik een piepklein winkeltje binnen van een goudsmid en ineens wist ik het: dit wilde ik ook! Toch heeft het nog 2 jaar geduurd, voordat ik die stap durfde te wagen. Na de geboorte van mijn derde dochter besloot ik uiteindelijk het roer om te gooien, mijn baan op te zeggen en mijn lang gekoesterde wens uit te laten komen: een 4-jarige opleiding 'Goudsmeden' bij de
Vakschool in Schoonhoven. Een perfecte keuze bleek al snel, want ik vond en vindt het een prachtig vak, waarin ik nooit uitgeleerd raak!

In 2012 ben ik afgestudeerd als Goudsmid bij de Vakschool in Schoonhoven

ELK SIERAAD IS HANDGEMAAKT IN EIGEN ATELIER & VAN EIGEN ONTWERP,
MET ♡ EN AANDACHT VOOR ELK DETAIL!


★  ★  ★