HENDRI, EDELSMID

Mijn naam is Hendri van Witteloostuijn, edelsmid, sieradenontwerpster en eigenaar van Mafesi Jewels.

Ik vind het belangrijk om mijn sieraden van begin tot eind zelf te maken op een traditionele, ambachtelijke wijze met oog voor elk detail.
In een wereld waarin zoveel massaproductie is, geloof ik sterk in de waarde van persoonlijke, handgemaakte sieraden. Een sieraad in beperkte oplage maakt de drager uniek, waarbij hij/zij oog heeft voor het vakmanschap & het ontwerp en dit ook waardeert.

 


INSPIRATIE

Mijn inspiratie vind ik in verre reizen, met name in Indonesië en de technieken die daar van generatie op generatie worden doorgegeven. Daarnaast ben ik gefascineerd door sieraden uit de 'Oudheid', alsmede primitieve & 'tribal' sieraden. Ik houd van sierlijke, vrouwelijke elementen met een vleugje glitter tegenover stoere en brede vormen, waarbij de kwaliteit en het draagcomfort erg belangrijk zijn. Ik werk graag met edelstenen en parels en ben altijd op zoek naar bijzondere exemplaren. 


 

WAAROM EDELSMID?
Als kind was ik al aan het verzamelen: van stenen, kralen, zaden en schelpen tot haaientanden. Ik was altijd aan het zoeken en vond de mooiste 'schatten'. Als een ekster voelde ik mij altijd al aangetrokken tot sieraden.

Tijdens vakanties reisde ik naar verre landen en bleef daar 4/5 weken; ik genoot van de bezoeken aan markten, bezienswaardigheden en de ontmoeting met mensen uit andere culturen met hun eigen tradities. Het gaf mij veel energie.
Ik denk dat mijn liefde voor sieraden is begonnen toen ik naar India ging en daar mijn eerste edelsteen uitzocht in een lokaal winkeltje (een 'Black Star'). In Nepal werd deze steen gezet in een zilveren ring; ik zag wel dat de afwerking beter kon, maar ik was er heel blij mee. Een bijzondere herinnering!
  
Jaren later, tijdens een vakantie in Curaçao ontmoette ik een goudsmid en raakte geïnspireerd. Toch heeft het nog 2 jaar geduurd, voordat ik de stap durfde te wagen. Na de geboorte van mijn derde dochter besloot ik het roer om te gooien, mijn baan op te zeggen en mijn lang gekoesterde wens te realiseren: een 4-jarige opleiding 'Goudsmeden' bij de
Vakschool in SchoonhovenIn 2012 ben ik afgestudeerd als Goudsmid bij de Vakschool in SchoonhovenELK SIERAAD IS HANDGEMAAKT IN MIJN ATELIER
MET ♡ & AANDACHT VOOR ELK DETAIL!


★  ★  ★