Zilveren oorhangers met Labradoriet & Parels

Zilveren oorbellen met Labradoriet en Parels

Standaard levertijd

1-3 werkdagen (indien op voorraad)

€ 34,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Zilveren oorhangers met Labradoriet en parels. De Labradoriet is gezet in een gladde zilveren kast, dat hoogglans gepolijst is. De parel is gedrapeerd in zilverdraad. Het oorhaakje heeft een bolletje aan de voorkant. 

Details:

  • Labradoriet | 8 mm
  • Zoetwaterparels | ca. 18x10 mm
  • lengte: ca. 45 mm
  • zilver (925)

_________
LABRADORIET
Labradoriet is een veldspaat en is grijs tot donkergroen van kleur en kan een blauwe, paarse, groene of geelachtige glans hebben. 
De naam is afgeleid van het Labrador-schiereiland in Canada, waar het voor het eerst beschreven werd. De steen werd in 1780 aan de oostkust van het schiereiland ontdekt door een pater en door hem naar het eiland vernoemd. Hij vond een groot aantal zwerfstenen met een opvallende grijze kleur die bij het draaien van kleur veranderde in donkerblauwe en groene nuances.


ZOETWATERPARELS
Deze parels komen uit mosselen die gekweekt worden in meren. Zoetwaterparels ontstaan door een weefselimplantaat (=een stukje epitheelweefsel dat uit de vlezige mantel van een mossel wordt gehaald) afkomstig van een andere mossel. Deze epitheelcellen produceren paarlemoer. De mantel van de mossel wordt ingekerfd, waarin het stukje epitheelweefsel wordt aangebracht. De mossel begint dit vreemde stukje weefsel in te kapselen. Als het inkapselen klaar is, zit het weefsel in een soort zakje, het zogenaamde parelzakje. Dit parelzakje maakt om en om een laagje conchioline (soort brandzalf dat werkt als soort metselspecie voor de laagjes aragoniet) en een laagje aragoniet (kristalvorm van calciumcarbonaat). Zo ontstaat de parel. Tijdens het inkapselen verteert het oorspronkelijke stukje epitheelweefsel meestal, vandaar de naam 'kernloze' zoetwaterparels.

_________

TER INFORMATIE
Elk sieraad is handgemaakt en heeft daardoor unieke eigenschappen.
Producten met natuurlijke stenen kunnen iets afwijken qua kleur/uiterlijk vanwege de natuurlijke uitstraling van de stenen zelf.


ONDERHOUD SIERADEN

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.