Oorbellen met Granaat

Zilveren oorstekers met roosgeslepen Granaat & granules

Standaard levertijd

1-3 werkdagen (indien op voorraad)

€ 59,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

De roosgeslepen Granaatjes van deze oorbellen zijn gezet in handgemaakte zilveren zetkastjes en liggen op een plaatje van zilver met een organische vorm. Het zilver heeft een 'iced'-effect, dat zorgt voor een glanzend effect. De oorbelletjes zijn versierd met kleine zilveren granules.

♡♡  De Granaat komt uit Mozambique, is onbehandeld en is van een mooie kwaliteit!

Details: 

  • zilver (925)
  • Granaat | ca. 4 mm 
  • lengte: 9.5 x 7 mm

_________
GRANAAT
Granaat is afkomstig van het Latijnse woord 'Granatus' en refereert aan de Granaatappel, een plant met rode zaden die lijken op veel gevonden granaatkristallen.
Granaten zijn in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht niet altijd rood maar kunnen ook paars, rood, oranje, geel, groen, bruin, zwart of kleurloos zijn. Grossulaar is een groene of oranjebruine granaatsoort, uvaroviet een groen met zwarte variant, melaniet is zwart en almandien is een roodbruine tot zwarte granaat
.
_________
GRANULEREN
Granulatie is een oude decoratietechniek (edelsmeedkunst) die ontstond rond 2500 voor Christus. Deze techniek werd geperfectioneerd door de Etrusken (600-480 v. Chr.). De techniek bestaat uit het maken van kleine gouden bolletjes (granules) die op een metalen ondergrond bevestigd worden. Het is een gecompliceerde techniek: de temperatuur moet zo zijn dat de bolletjes wel op de ondergrond vastsmelten maar niet samensmelten. Dit gebeurt d.m.v. 'eutectisch solderen', waarbij de edelmetalen worden verbonden zonder soldeer. 

_________

TER INFORMATIE
Elk sieraad is handgemaakt en heeft daardoor unieke eigenschappen.
Producten met natuurlijke stenen kunnen iets afwijken qua kleur/uiterlijk vanwege de natuurlijke uitstraling van de stenen zelf.

ONDERHOUD SIERADEN

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.