Zilveren oorbellen met Aventurijn, Chalcedoon & Parels

Zilveren oorbellen met Aventurijn, Chalcedoon & Parels

Standaard levertijd

1-3 werkdagen (indien op voorraad)

€ 95,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Prachtige, handgemaakte oorstekers met Aventurijn, Chalcedoon en Zoetwaterparels gezet in gematteerd zilver. De combinatie zorgt voor een uniek sieraad!

Details:

  • Aventurijn | 12 mm
  • zoetwaterparels: ca. 18 x 10 mm
  • zilver (925)
  • Chalcedoon | 8 mm 
  • lengte: ca. 50 mm
_________
ZOETWATERPARELS
Deze parels komen uit mosselen die gekweekt worden in meren. Zoetwaterparels ontstaan door een weefselimplantaat (=een stukje epitheelweefsel dat uit de vlezige mantel van een mossel wordt gehaald) afkomstig van een andere mossel. Deze epitheelcellen produceren paarlemoer. De mantel van de mossel wordt ingekerfd, waarin het stukje epitheelweefsel wordt aangebracht. De mossel begint dit vreemde stukje weefsel in te kapselen. Als het inkapselen klaar is, zit het weefsel in een soort zakje, het zogenaamde parelzakje. Dit parelzakje maakt om en om een laagje conchioline (soort brandzalf dat werkt als soort metselspecie voor de laagjes aragoniet) en een laagje aragoniet (kristalvorm van calciumcarbonaat). Zo ontstaat de parel. Tijdens het inkapselen verteert het oorspronkelijke stukje epitheelweefsel meestal, vandaar de naam 'kernloze' zoetwaterparels.

_________
AVENTURIJN
Aventurijn is een kwarts en is vaak groen van kleur, maar kan ook oranje, bruin, geel, blauw of grijs zijn. In het Oude China was de steen zeer geliefd. Chinezen beschouwden alle groene stenen als krachtige amuletten voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid en voorspoed in het leven. De oudste voorwerpen van Aventurijn die in China zijn gevonden, dateren uit de derde eeuw voor Christus (sieraden en beeldjes). Populair was de schildpad van Aventurijn: symbool van geluk en een lang leven. 

_________

TER INFORMATIE
Elk sieraad is handgemaakt en heeft daardoor unieke eigenschappen.
Producten met natuurlijke stenen kunnen iets afwijken qua kleur/uiterlijk vanwege de natuurlijke uitstraling van de stenen zelf.


ONDERHOUD SIERADEN

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.