ONDERHOUD VAN JE SIERADEN

Bedankt voor je keuze voor een uniek, handgemaakt sieraad van
MAFESI JEWELS!


Door het volgen van een paar eenvoudige richtlijnen, kun je je ervan verzekeren dat je sieraad haar oorspronkelijke uitstraling behoudt en mooi blijft. Lees onderstaande adviezen s.v.p. zorgvuldig door: 

 Laat body lotion, crèmes, haarspray, parfum, etc. eerst goed intrekken voordat je je sieraad om doet. Parels en stenen kunnen hun glans hierdoor verliezen. 

 Doe je sieraad af tijdens het schoonmaken, sporten, tuinieren, zwemmen en andere soortgelijke activiteiten. Ook is het belangrijk je sieraad niet te dragen tijdens het douchen en het slapen.

 Berg je sieraad veilig op zodat er geen zware spullen op kunnen vallen. Zorg ervoor dat geen andere materialen je sieraad kunnen beschadigen/bekrassen. Bewaar je sieraad niet in vochtige ruimtes (badkamer).

 Sommige stenen zijn kwetsbaar en breken makkelijk bij fysieke of thermische schokken. Draag je sieraad met zorg!

 Gebruik speciale sieradendoekjes om je sieraden schoon te houden en vermijd chemische middelen, schuurmiddelen of schoonmaakproducten (met name chloor), die je sieraad zullen beschadigen. Eventueel kun je een lauw sopje maken zonder chemische toevoegingen en je sieraad voorzichtig met een zachte tandenborstel schoonmaken.

 Voor gematteerde sieraden wordt afgeraden om hard te poetsen  met sieradendoekjes. Beter is het om een zachte tandenborstel te gebruiken met een lauw sopje. 

 Ultrasone reinigers moeten altijd met zorg worden gebruikt en zijn zeker niet geschikt voor alle sieraden. Check dit altijd eerst!

 Hoogglans gepolijste sieraden worden door het dragen vaak iets matter, terwijl gematteerde sieraden juist iets gladder kunnen worden. Dit draagt bij tot het karakter van je sieraad en doet geen afbreuk aan de kwaliteit. ZILVER
Al het zilver is van eerste gehalte zilver, ook wel aangeduid als 925/-; dit betekent dat 925e deel van de 1000 bestaat uit zuiver zilver en het resterende deel uit koper. Voor sieraden is dit het hoogste gehalte dat gebruikt kan worden. 
Het verkleuren van zilver (oxideren) is een natuurlijk proces. Waterstofsulfide, een gas dat overal in de lucht voorkomt, zorgt voor een chemische reactie waardoor zilver zwart wordt. Ook via de huid komen stoffen vrij die reageren met zilver, waarbij de zuurgraad van de huid een belangrijke rol speelt. Hoe hoger de zuurgraad, hoe eerder de zilveren sieraden zullen oxideren.
Ook een hoge luchtvochtigheid kan het sieraad dof maken (badkamer). 

 

ALLE SIERADEN zijn ontworpen door Hendri van Witteloostuijn
©Mafesi Jewels | 2020


★ ★ ★ 

 

Foto