COSMOS* Hamerslagring met Zoetwaterparels

Zilveren ring met pareltjes in kuipjes!

Standaard levertijd

1-3 werkdagen (indien op voorraad)

€ 65,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Zilveren hamerslagring waarbij de zoetwaterpareltjes op een speelse wijze op de kast zijn gesoldeerd. De zwarte zoetwaterparel ligt in één kuipje en de ivoorkleurige parel in twee kuipjes. Kan ook goed gecombineerd worden met andere ringen. 

  • halfronddraad | 3 x 1,5 mm: zilver (925)
  • zoetwaterparels zwart & ivoor | 3.3/3.5 mm
  • afwerking: hamerslag + hoogglans
  • maat: 18 ( bij je bestelling je ringmaat vermelden!)
_________
ZOETWATERPARELS
Deze parels komen uit mosselen die gekweekt worden in meren. Zoetwaterparels ontstaan door een weefselimplantaat (=een stukje epitheelweefsel dat uit de vlezige mantel van een mossel wordt gehaald) afkomstig van een andere mossel. Deze epitheelcellen produceren paarlemoer. De mantel van de mossel wordt ingekerfd, waarin het stukje epitheelweefsel wordt aangebracht. De mossel begint dit vreemde stukje weefsel in te kapselen. Als het inkapselen klaar is, zit het weefsel in een soort zakje, het zogenaamde parelzakje. Dit parelzakje maakt om en om een laagje conchioline (soort brandzalf dat werkt als soort metselspecie voor de laagjes aragoniet) en een laagje aragoniet (kristalvorm van calciumcarbonaat). Zo ontstaat de parel. Tijdens het inkapselen verteert het oorspronkelijke stukje epitheelweefsel meestal, vandaar de naam 'kernloze' zoetwaterparels.
_________

 

TER INFORMATIE
Elk sieraad is handgemaakt en heeft daardoor unieke eigenschappen.
Producten met natuurlijke stenen kunnen iets afwijken qua kleur/uiterlijk vanwege de natuurlijke uitstraling van de stenen zelf.

ONDERHOUD SIERADEN

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.