BOLD* Hamerslagring met Zoetwaterparel

Zilveren ring met zoetwaterparel!

Verwachte levertijd

5 dag(en)

€ 135,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

De scheen van deze brede zilveren ring heeft een hamerslagstructuur. In de gladde zilveren zetkast zorgt een grillige zoetwaterparel voor een prachtig effect. Rond de zetkast is een ring van pareldraad gedrapeerd als versiering.

Details:

  • zilver (925) 
  • zoetwaterparel | ca. 13 x 11 mm
  • afwerking: hamerslag, hoogglans
  • breedte scheen: ca. 11.5 mm
  • maat: 19 (bij vermelding je ringmaat vermelden!)

_________
ZOETWATERPARELS
Deze parels komen uit mosselen die gekweekt worden in meren. Zoetwaterparels ontstaan door een weefselimplantaat (=een stukje epitheelweefsel dat uit de vlezige mantel van een mossel wordt gehaald) afkomstig van een andere mossel. Deze epitheelcellen produceren paarlemoer. De mantel van de mossel wordt ingekerfd, waarin het stukje epitheelweefsel wordt aangebracht. De mossel begint dit vreemde stukje weefsel in te kapselen. Als het inkapselen klaar is, zit het weefsel in een soort zakje, het zogenaamde parelzakje. Dit parelzakje maakt om en om een laagje conchioline (soort brandzalf dat werkt als soort metselspecie voor de laagjes aragoniet) en een laagje aragoniet (kristalvorm van calciumcarbonaat). Zo ontstaat de parel. Tijdens het inkapselen verteert het oorspronkelijke stukje epitheelweefsel meestal, vandaar de naam 'kernloze' zoetwaterparels.

_________

TER INFORMATIE
Elk sieraad is handgemaakt en heeft daardoor unieke eigenschappen.
Producten met natuurlijke stenen kunnen iets afwijken qua kleur/uiterlijk vanwege de natuurlijke uitstraling van de stenen zelf.


ONDERHOUD SIERADEN

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.