Armband met Zoetwaterparels & Amazoniet

Leuk om alleen te dragen of samen met andere armbanden!

Standaard levertijd

1-3 werkdagen (indien op voorraad)

€ 75,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Deze delicate armband draag je 2 maal om de pols. De zwarte zoetwaterpareltjes zijn van een mooie kwaliteit en hebben diverse kleurschakeringen. Als accent 5 gefacetteerde kraaltjes Amazoniet, ook in diverse kleurstellingen en een prachtige handgemaakte zilveren kraal uit Bali. Aan het uiteinde een zilveren bedeltje uit Bali.

  • zoetwaterpareltjes (rijst) | 5 mm
  • Bali-kraal | 11 mm (925)
  • zilveren karabijnslot, versterkt (925)
  • Parels: onschuld, schoonheid, vooruitziendheid 
  • Lengte: 36 cm (bij bestelling je polsmaat vermelden)
_________
ZOETWATERPARELS
Deze parels komen uit mosselen die gekweekt worden in meren. Zoetwaterparels ontstaan door een weefselimplantaat (=een stukje epitheelweefsel dat uit de vlezige mantel van een mossel wordt gehaald) afkomstig van een andere mossel. Deze epitheelcellen produceren paarlemoer. De mantel van de mossel wordt ingekerfd, waarin het stukje epitheelweefsel wordt aangebracht. De mossel begint dit vreemde stukje weefsel in te kapselen. Als het inkapselen klaar is, zit het weefsel in een soort zakje, het zogenaamde parelzakje. Dit parelzakje maakt om en om een laagje conchioline (soort brandzalf dat werkt als soort metselspecie voor de laagjes aragoniet) en een laagje aragoniet (kristalvorm van calciumcarbonaat). Zo ontstaat de parel. Tijdens het inkapselen verteert het oorspronkelijke stukje epitheelweefsel meestal, vandaar de naam 'kernloze' zoetwaterparels.

_________
AMAZONIET
Amazoniet kan groen en blauwgroen van kleur zijn, eventueel met witte banden of vlekken. De steen is licht doorzichtig tot opaak, heeft een matte tot glasachtige glans en behoort tot de veldspaten.

_________

TER INFORMATIE
Elk sieraad is handgemaakt en heeft daardoor unieke eigenschappen.
Producten met natuurlijke stenen kunnen iets afwijken qua kleur/uiterlijk vanwege de natuurlijke uitstraling van de stenen zelf.

ONDERHOUD SIERADEN

 

Geen reviews gevonden.