Armband met Parels & Karen Hill Tribe Zilver

Zilveren armband met Zoetwaterpareltjes

Standaard levertijd

1-3 werkdagen (indien op voorraad)

€ 45,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Deze armband is heel fijntjes en delicaat. De Peacock Zoetwaterpareltjes zijn van een mooie kwaliteit en hebben diverse kleurschakeringen.
De prachtige vierkante kraaltjes van zilver zijn stuk voor stuk gestempeld met een bloemprint en komen van de Thai Karen Hill Tribe.

Details:

  • Zoetwaterpareltjes, rijst | 5 mm
  • Thai Karen Hill Tribe beads | 1.4 mm
  • versterkt zilveren karabijnslot (925)
  • Parels: onschuld, schoonheid, vooruitziendheid
  • lengte: 18 cm (bij bestelling je polsmaat vermelden!)
_________
THAI KAREN HILL TRIBE
Met de aankoop van deze Thai Karen Hill Tribe kraaltjes worden de stammen in Thailand ook gesteund. De kleine kraaltjes worden allemaal met de hand gemaakt en dit is erg lastig, waardoor het enkele maanden kan duren voordat er een serie gemaakt is. Karen zilver is origineel. De kraaltjes komen rechtstreeks van de stammen in de orginele staat, zoals de handwerkslieden het bedoeld hebben. Het mooie is dat de stammen een eerlijke prijs krijgen, waardoor zij in hun eigen behoeften kunnen voorzien en zij worden gesteund op een mooie manier (Fair Trade Federation)

_________
​​​​​ZOETWATERPARELS
Deze parels komen uit mosselen die gekweekt worden in meren. Zoetwaterparels ontstaan door een weefselimplantaat (=een stukje epitheelweefsel dat uit de vlezige mantel van een mossel wordt gehaald) afkomstig van een andere mossel. Deze epitheelcellen produceren paarlemoer. De mantel van de mossel wordt ingekerfd, waarin het stukje epitheelweefsel wordt aangebracht. De mossel begint dit vreemde stukje weefsel in te kapselen. Als het inkapselen klaar is, zit het weefsel in een soort zakje, het zogenaamde parelzakje. Dit parelzakje maakt om en om een laagje conchioline (soort brandzalf dat werkt als soort metselspecie voor de laagjes aragoniet) en een laagje aragoniet (kristalvorm van calciumcarbonaat). Zo ontstaat de parel. Tijdens het inkapselen verteert het oorspronkelijke stukje epitheelweefsel meestal, vandaar de naam 'kernloze' zoetwaterparels.
_________

TER INFORMATIE
Elk sieraad is handgemaakt en heeft daardoor unieke eigenschappen.
Producten met natuurlijke stenen kunnen iets afwijken qua kleur/uiterlijk vanwege de natuurlijke uitstraling van de stenen zelf.


ONDERHOUD SIERADEN

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.